Innsbruck

Ryoyu stavio pobjednički šampanjac na hlađenje

Ostaje pitanje hoće li Kobayashi postati prvi Japanac s četiri pobjede i tek treći u povijesti koji je uspio slaviti na sva četiri natjecanja.
Sport / Ostali sportovi | 04. 01. 2019. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski skakač Ryoyu Kobayashi nastavlja pričati sjajnu priču Novogodišnje turneje. Danas je pobijedio i u Innsbrucku na trećoj od četiri i njegov se pobjednički šampanjac može polako hladiti.

Ostaje pitanje hoće li Kobayashi postati prvi Japanac s četiri pobjede i tek treći u povijesti koji je uspio slaviti na sva četiri natjecanja. Dva puta su Japanci došli na korak od sve četiri pobjede, ali su ostali na tri. Prvi je bio Yukio Kasaya 1972.godine, koji je ostao bez pobjede u Bischofshofenu, te ukupne pobjede na Turneji, dok je Kazuyoshi Funaki bio ukupni pobjede, ali s tri vezane pobjede bez Bischofshofena. Funaki je ujedno bio posljednji Japanac pobjednik ovog prestižnog natjecanja.

Za razliku od prve dvije skakaonice, na trećoj dileme nije bilo. Ryoyu Kobayashi je nakon prve serije imao veliku prednost, s obzirom na skok od 136.5 metara i 137 bodova ukupno.

Domaća uzdanica Stefan Kraft nije loše skakao, naprotiv, bio je najbliži Japancu, ali sa 129.5 metara i 126.8 bodova nije mogao bolje od drugog mjesta. Andreas Stjernen imao duži skok od Krafta za metar i pol, ali je sakupio 3.3 boda manje. Najveća prijetnja vodećem Japancu, Nijemac Markus Eisenbichler nije izdržao.Totalno je podbacio u prvoj seriji sa skokom od 129 metara i tek 14.mjestom.

U drugoj seriji su prijetili Poljak Stoch, Nijemac Leyhe, Stjernen i Kraft su zadržali ritam skokovima od 131. odnosno 130.5 metara, ali nisu mogli ništa Ryoyu koji će treću vezanu pobjedu osigurati skokom od 131.metra. Kraft je zaostao velikih 12.8 bodova, Stjernen je imao čak 242.7 bodova manje.

S obzirom na prednost koju ima prije Bischofshofena, 45.5 bodova više od Eisenbichlera, Ryoyu Kobayashi samo čudom može ostati bez ukupne pobjede. Kobayashi se nalazi i u uvjerljivom vodstvu u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Sa sedam pobjeda u prvih 10 natjecanja sezone vodi s 856 bodova ispred dvojice Poljaka Piotra Zyle s 509 i Kamila Stocha s 482 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close